Lezing Hanneke Poot

1 december 2018

Basisscholen Sint Jozef en ’t Klokhuis hebben afgelopen tijd een stabiele basis gelegd voor een krachtige samenwerking. Onze gezamenlijke pedagogische visie is het resultaat hiervan. Dit zal in maart nog meer kracht bijgezet worden door onze gezamenlijke studiereis naar Leuven waar alle leerkrachten en pedagogisch medewerkers van BSO van de Jozefschool en ’t Klokhuis aan deel zullen nemen. Door ons onder te dompelen in de thema’s welbevinden en betrokkenheid krijgt onze verbinding nog meer diepgang, en jouw kind een rijkere leer- en speelomgeving.

Graag willen we onze bijzondere samenwerking met de ouders van de Jozefschool en ’t Klokhuis delen. Daarom nodigen we je uit voor een inspirerende ouderavond. Op deze manier kunnen wij je meenemen in onze passie voor het jonge kind.

Psychomotorisch remedial teacher Hanneke Poot

Hanneke Poot, kinderfysiotherapeute en psychomotorisch remedial teacher, zal deze avond verzorgen. Ze neemt ons mee in de voorwaarden die nodig zijn om een hoog welbevinden en hoge betrokkenheid bij kinderen te bewerkstelligen. Hoe kunnen wij hun lichaamstaal en gedrag zo vertalen dat wij hun boodschap begrijpen en er adequaat op in kunnen gaan? En hoe kunnen kinderen onze boodschap vertalen en begrijpen?

Daarnaast zal ze het accent leggen op nieuw wetenschappelijk onderzoek dat heeft aangetoond dat jongens en meisjes wel gelijkwaardig zijn, maar niet gelijk. Iets wat in de praktijk van alledag al zolang merkbaar is. Welke consequenties heeft dit voor alle ontwikkelingsgebieden? Wat hebben jongens en meisjes nodig om te kunnen ontwikkelen en om tot een eigen identiteit te komen? Hanneke is een veelgevraagd spreker waar menig luisteraar zeer enthousiast en geïnspireerd vandaan komt.

Wanneer:           woensdag 13 februari 2019

Tijd:                    inloop 19:30 uur, start 20:00 uur tot 22:00 uur

Waar:                 Strabrecht Collega, Grote Bos 2 in Geldrop

 

Via onderstaande link kun je je tot 1 februari 2019 aanmelden, met maximaal 4 personen voor deze inspirerende ouderavond.

https://www.degrabbelton.nl/aanmeldformulier-ouderavond